S tajsko masažo do zdravja

sobota, 09. julij 2016

Na Tajskem je masaža osnovni in najpogostejši način zdravljenja, saj spada s svojim večstoletnim izročilom med oblike tradicionalne tajske medicine. Svojevrstna mešanica indijskega in ki
tajskega načina masaže je nastala, ko so indijski svečeniki na Tajsko prinesli izvirne ajurvedske tehnike. Pozneje so jim kitajski naseljenci dodali še akupresurne tehnike, nanjo pa so vplivale še druge azijske tehnike.
Tajci, kot tudi mnogo drugih orientalskih ljudstev, so bolezen videli kot neravnovesje telesa, misli in duha. Starodavna tajska medicina namreč pravi, da je človeško telo sestavljeno iz duše in štirih elementov – zemlje, vode, zraka in ognja. Telo je zdravo, ko so ti elementi med seboj uravnoteženi.

Tajska masaža vsebuje veliko počasnega in blagega pritiskanja, raztezanja in vlečenja ter pozna več kot 120 osnovnih gibov in manipulativnih tehnik. Primerna je tako za mlajše kot starejše ljudi, saj je prilagojena vsakemu posamezniku glede na fizično in zdravstveno stanje, kondicijo in počutje.

Tajska masaža pomaga pri:

  • lajšanju bolečin v sklepih in mišicah ter glavobolu,
  • odpravljanju stresa, preobremenjenosti in slabega počutja,
  • izboljšanju prekrvavitve in pretoka energije,
  • težavah s spanjem,
  • razstrupljanju telesa,
  • krepitvi obrambnega sistema,
  • primerna je tudi za vse, ki so športno aktivni.

V Lepotnem salonu Mistika izvajajo tajske masaže izključno maserke, ki prihajajo s Tajske in so vrhunsko usposobljene za izvajanje vseh vrst masaž. Blagodejni dotik njihovih dlani pomirja, sprošča telo in boža dušo.

Kdaj na masažo?

Hiter tempo današnjega življenja nam vse prevečkrat kot sopotnico dodeli bolečino. Tajska masaža deluje preventivno, zato je dobro, da se zanjo odločimo, še preden se bolečina pojavi, in tako poskrbimo za svoje dobro počutje. Masažo si lahko privoščimo tudi le za dobro počutje.